zaterdag 31 juli 2010

Heel erg bedankt

Wauw! Wat een mooie en warme reacties hebben we toch gekregen!

Het zijn zoveel reacties, die kunnen we moeilijk allemaal persoonlijk beantwoorden. Dus in ieder geval willen we iedereen via deze weg laten weten dat we het heel erg waarderen. Bedankt voor de vele reacties, de mails, de kaartjes en de bloemen!

Natuurlijk zal Y. vast nog wel ter sprake komen op deze weblog. Want ze zal een deel gaan uitmaken van ons leven hier, met alle gevolgen van dien. Zeker in het kader van 'de kleine dingen', op het gebied van genieten, en we zullen vast ook nog heel wat te besparen hebben straks en hoe gaat consuminderen met kinderen eigenlijk?

Genoeg inspiratie voor de komende tijd!

Goed, vanaf vandaag pikken we weer de routine op, ik ga weer regelmatiger berichten achterlaten, dat is er de laatste tijd door alle hectiek niet van gekomen.

Om te beginnen laten we hier even een laatste aankoop zien, helemaal in de geest van consuminderen (want via marktplaats gekocht) en ook milieuvriendelijk (geen plastic versie) en ook nog eens erg duurzaam (gaat een leven lang mee).

Ik denk dat de meeste van jullie wel weten wat het is, maar ik laat jullie toch maar even raden. Een superhandig ding trouwens, want het heeft drie functies in 1!

Je kan hem op deze manier gebruiken:


Maar ook op deze manier kan je het gebruiken:


Maar waar het echt om gaat, waar dit ding voor bedoeld is in ons huishouden, is op deze manier:


Iemand enig idee?

Vast wel, ik denk dat de eerste reactie het meteen goed heeft, maar we zullen zien....

donderdag 22 juli 2010

Onze dochter!!!

Ik had nog maar net het vorige berichtje op de adoptie weblog gezet, toen de telefoon ging.

Wereldkinderen, met HET telefoontje!! Gelukkig zat ik al stevig op een stoel en lag er een vragenlijst op het bureau. (En ook in de rest van het huis, voor het geval dat.) En al snel was het duidelijk, we zijn ouders geworden van een kleine Chinese meid!

Meteen in de auto gesprongen, A. opgehaald en doorgereden naar Den Haag. Haar dossier opgehaald en meteen weer terug, om haar te showen aan vrienden en familie.

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken, beste wereld, lieve lezers, hier is ze dan, onze dochter!!!


Zo mooi, zo speciaal! Zo prachtig! Er zijn te weinig woorden om het goed te beschrijven, de foto spreekt voor zich. We zijn super gelukkig!!

We staren continue naar haar foto, zuigen alles in ons op. Haar dossier hebben we van voor tot achter gelezen, onze gedachten zitten vol met haar beeltenis, haar verhaal en ook vol vragen over de toekomst die we samen tegemoet gaan.

Er zijn gewoon geen woorden verder!

Over 6 tot 8 weken gaan we naar China en zullen we haar in onze armen kunnen sluiten. Tot die tijd gaan we het zeker heel druk hebben met een hoop dingen die geregeld moeten worden! De tijd zal vast voorbij vliegen, of misschien juist heel langzaam voorbij gaan.

Hoe dan ook, we gaan alle drie een nieuwe en spannende tijd tegemoet.

Tenslotte nog even dit:

Bekijk haar maar eens goed. Deze foto van haar zal de eerste op de weblog zijn, maar ook meteen de laatste. Want vandaag is ze in ons leven gekomen en over niet al te lange tijd zullen wij ook in haar leven stappen. Haar verhaal is uniek, maar het is haar verhaal. Wij zijn niet degene die haar levensverhaal op het openbare Internet gaan zetten, dat is iets waar alleen zij over mag en zal beslissen.

Ons eigen verhaal blijft gewoon doorgaan, ook deze weblog zal blijven bestaan, er zullen nog heel wat verhalen worden geschreven. Maar wanneer je het persoonlijke verhaal van haar wilt weten, dan zul je nog even geduld moeten hebben, totdat ze het zelf wil vertellen.

Tot die tijd moet je het met ons doen. :-)

Bedankt voor de vele reacties, hartverwarmend en ontzettend fijn dat iedereen meeleeft.

En nu is het tijd om in bed te gaan liggen. En met een beetje geluk ook een beetje slaap.
Tot snel!

donderdag 15 juli 2010

Machtige natuur

De afgelopen dagen heb ik enthousiast in de tuin gestaan, starend naar de lucht. Het extreme weer levert flink wat spectaculaire beelden op.

Het was genieten van de vele bliksemflitsen boven het huis, prachtig om te zien! Af en toe schoten er zoveel bliksemstralen door de lucht, het leek alsof de hele hemel gevuld was met 1 grote, vertakkende bliksemschicht.

Op zo'n moment besef je maar weer hoe klein en machteloos we zijn tegenover al dat natuurgeweld. Het nieuws laat het ook zien dat er slachtoffers zijn gevallen, vreselijk.

Tegenover het geweld van de bliksem, staat de stilte voor de storm. Je voelt de lading in de lucht, de wind die toeneemt en de dreiging van de wolken. Vooral die wolken zagen er gisteren spectaculair uit. Jammer genoeg was ik net te laat om de wolken van voren te fotograferen, toen ik eenmaal mijn fototoestel had gevonden, waren ze alweer verder getrokken.

Maar het blijft een dreigend en spectaculair plaatje!


De storm daarna was wel heftig, maar gelukkig hadden we geen schade. Zijn jullie de storm goed doorgekomen?

dinsdag 13 juli 2010

Te veel om op te noemen

Ik wilde wat gaan schrijven over de zonnepanelen, die hebben we definitief besteld, de boel is vanmorgen in gang gezet.

Maar ik hou me even in, want er gebeurt ineens zo veel vandaag! Te veel om op te noemen.

Maar het belangrijkste zal ik jullie niet onthouden. De kans is heel groot dat we binnenkort een voorstel kunnen verwachten voor een kindje uit China!

Dus we zitten gigantisch te zenuwen!!!

Ik schrijf nog wel een keer meer wanneer mijn vingers minder trillen....

zondag 11 juli 2010

Recept: Broccolisoep

Ik heb drie broccoliplanten in mijn Square Foot Garden staan. De eerste keer heb ik de kroppen er al uit gehaald en nog wat zijscheuten laten staan, zodat ik later nog een tweede oogst zou hebben. En dat moment is nu wel aangebroken.

De kropjes zijn al bijna uitgeschoten naar bloemetjes, de hoogste tijd om de boel eruit te halen.

Aangezien ik zo veel mogelijk van de plant wil gebruiken, heb ik besloten om er een lekkere soep van te maken, zodat ik niet alleen de bloemetjes kan gebruiken, maar ook de stengels van de plant.

Wanneer je de stengels ook wilt gebruiken, let op, vergeet ze dan niet te schillen!

Broccolisoep

Ingredienten:

2 eetl olijfolie
2 aardappels
1 ui
225 gram broccoli
125 gram blauwe kaas
1 ltr groentebouillon
room
paprikapoeder
peper en zout



Werkwijze:
  1. Snipper de ui, snij de aardappels in blokjes en bak het geheel in de olijfolie.
  2. Voeg de broccoli in roosjes toe. Wanneer je de stengels gebruikt, schil deze goed en snij in kleine blokjes.
  3. Verkruimel de blauwe kaas en voeg deze toe. Zelf heb ik kleine blokjes jong belegen kaas gebruikt, ook dat gaat prima.
  4. Voeg 1 liter groentebouillon toe en laat alles zo'n 25 minuten koken.
  5. Haal de pan van het vuur, en pureer alles tot een gladde soep.
  6. Wanneer je de stengels niet goed hebt geschild, kunnen er kleine harde stukjes inzitten. Deze kan je eruit halen door de soep even door een vergiet te gieten.
  7. Voeg voor de smaak wat room toe en peper en zout.
  8. Garneer met paprikapoeder.

Eet smakelijk!




Waarom hamer ik er zo op om de stengels goed te schillen?

Nou, misschien raad je het al, maar zelf had ik dat dus niet gedaan. Met als gevolg dat na het pureren de soep helemaal vol zat met oneetbare stukjes harde schil. Bij elke lepel soep waren we bezig om de schilfertjes uit onze mond te priegelen. Dat was zeker geen pretje!

Uiteindelijk hebben we de soep door een vergiet gegoten, waardoor de stukjes stengel achterbleven. De soep was wel een stuk dunner geworden, maar de smaak was gelukkig nog volop aanwezig!

Dus: de stengels goed schillen!!

vrijdag 9 juli 2010

Niets meer kopen (2)

Kijk, dat bedoel ik nou!

Stel dat we hadden besloten om helemaal niets te kopen...

Dan hadden we niet kunnen genieten van dit grappige beestje, dat we laatst kochten in Parijs. Die staat nu te pronken op de kast en elke keer krijg ik een plezierig gevoel wanneer ik er naar kijk:


Maar aan de andere kant.

We hadden al de originele tekening waarop dit beeldje is gebaseerd, die is ook erg grappig en nog steeds vind ik het erg leuk om er af en toe naar te kijken!


Maar, weer aan de andere kant...

Als ik al zo'n fijn gevoel krijg om naar die twee foto's te kijken. Zou het dan niet voldoende zijn om alleen in het bezit te zijn van die twee foto's?

Of weer van een andere kant....

Zou het niet voldoende zijn om af en toe op het Internet te kijken naar deze grappige kat van Dubout?

Of ....

Waarom blijft het gevoel heel goed, ongeacht of ik ze in het echt zie, of op het Internet? Wat voor extra waarde geeft het 'bezit' van deze dingen?

Hmmm, peins, peins. Voer voor psychologen.

donderdag 8 juli 2010

Niets meer kopen

Ik lees het steeds vaker in blog-consuminder-land. Keer op keer neemt iemand de beslissing om een heel jaar niets meer te kopen.

Op zich is dat wel te waarderen, het is een hele stap en zeker ook geen makkelijke! Geen nieuwe kleding, geen boeken, geen apparaten, geen plantjes, geen cadeautjes, geen auto, geen fiets, niets!

Een pittig voornemen, iedereen heel veel succes gewenst, het zou erg mooi zijn wanneer ze erin slagen. Echt iets om trots op te zijn!

Maar toch. Ik vind het iets te radicaal. Je bespaart er wel een hoop geld mee, het dwingt je om creatief te worden, maar je maakt het jezelf toch ook wel erg moeilijk. Zelf zou ik het niet zo snel doen. Maar dat heeft ook met het streven te maken om zo weinig mogelijk luxe in te leveren.

Voorlopig houden we ons aan ons eigen voornemen van 'een jaar lang geen dvd's kopen'. En dat gaat prima! Sterker nog, het zit helemaal in het systeem, het komt niet eens meer in me op om een dvd te willen kopen.

Heel langzaam is de 'behoefte' verdwenen uit het dagelijkse leven. Wanneer ik er goed over nadenk heeft het hele proces een aantal stadia gevolgd:

  • Het voornemen
    Er wordt een doel vastgesteld en daar gaan we ons aan houden, een jaar lang geen dvd's kopen, hoe moeilijk kan dat zijn?
  • Supermotivatie
    Zo vers in het proces zit je vol zelfvertrouwen en ga je er voor de volle honderd procent tegenaan. Elk moment dat je een winkel met dvd's hebt gemeden, geeft je een trots gevoel.
  • Alternatieven zoeken
    Het blijft moeilijk om een 'gewoonte' op te geven, dus ga je op zoek naar alternatieven. Oude onbekeken dvd's komen uit de kast. Je neemt meer op van televisie, sommige dvd's ga je eens vaker bekijken.
  • Twijfel
    Maar waar doe ik het allemaal voor? En waarom zou ik niet die nieuwe Harry Potter kopen? Die is superleuk! Eentje maar, wat kan dat voor kwaad? Zal ik er gewoon mee stoppen? Waarom niet?
  • De drempel over
    Toch een trots gevoel dat je blijft volhouden. Even was het moeilijk, maar we hebben doorgezet! Die dvd's zijn toch niet zo belangrijk? En er is genoeg op tv te zien, dit gaat prima!
  • De acceptatie
    Het is goed zo. Waarom kocht ik zoveel dvd's eigenlijk? Heeft me dat meer geluk gebracht, vergeleken met nu? Totaal niet.
  • De verankering van de verandering
    Langzaam komt het in het systeem. We zijn er aan gewend dat we geen dvd's meer kopen, en dat geeft geen vervelend gevoel. Eigenlijk mis je het niet meer. Waarom zou ik nog perse die nieuwe dvd willen kopen?
  • De herinnering
    En uiteindelijk ben je een hele tijd verder en denk je ineens aan je goede voornemen. 'Verrek! Dat is waar ook. Mijn 'geen dvd kopen voor een jaar'-project! Helemaal niet meer aan gedacht.' En wat nog beter is, ook geen dvd's meer gekocht.

En daar zitten we nu dus in, de herinneringsfase. Daarom dit bericht ook. Ineens herinner ik me mijn goede voornemen en schrijf er een stukje over.

Na 4 maanden zal het jaar voorbij zijn. Wie weet hoe het dan verder gaat. Ik zal dan vast wel weer een dvd'tje kopen, maar lang niet meer zoveel als eerst. Slecht sporadisch. Of misschien hou ik het nog wel een extra jaar vol.

Misschien dat degene die ook echt beslissen om een jaar lang helemaal niets te kopen in soortgelijke fases komen, uiteindelijk wordt het gewoon een deel van je leven en weet je niet meer beter. Dat zou mooi zijn.

dinsdag 6 juli 2010

The Animals That Save The planet

Via de website van groenhuis.org kwam ik in aanraking met de hilarische filmpjes van Animal Planet, met de titel:


Je kan hele verhalen schrijven over hoe je wat milieuvriendelijker kan leven. Of een heel relaas en onderzoeken over de gevolgen van vlees eten en het milieu. Maar het kan ook heel simpel.

Wat poppetjes, veel humor en korte, krachtige boodschappen:



Er zijn er nog veel meer, je kan ze zien op YouTube.





Wil je alle filmpjes zien, ga dan naar de bijbehorende website:

donderdag 1 juli 2010

Even pauze

Met dit warme weer worden er diverse tips gegeven, wat je het beste kan doen:

  • vermijd de zon
  • zoek de schaduw op
  • veel drinken
  • doe rustig aan

Daarom ga ik vanaf vandaag 4 dagen lang, pal in de zon staan, continue in de weer zijn, hete, dampende plekken bezoeken en flink wat zon op mijn bolletje krijgen.

En wel HIER.

Tot over een tijdje, dan wordt er weer geblogd! (Mits ik geen zonnesteek heb opgelopen.)
Related Posts with Thumbnails